فواید سیر و پیاز

سیر و پیاز

سیر و پیاز حاوی ترکیبات گوگردی زیادی هستند که عمدتا حاوی مواد فعال مشتق شده از آمینو اسید سیستئین هستند که به انواع تیوسولفینات ها تبدیل می شود و پلی سولفیدها با ساخت آنزیم آلیناز در طی فرآیند استخراج، مواد موجود در روغن سیر و پیاز هستند. سیر و پیاز خاصیت ضد دیابت و آنتی بیوتیک دارند، علاوه براین، توانایی آن در کاهش سطح کلسترول و ترویج روند فیبرینولیتیک که باعث کاهش ترومبوز در رگهای خونی می شود و بسیاری از فرایندهای بیولوژیکی دیگر، اثبات شده است. در زیر برخی از مطالعات انجام شده در مورد خوردن سیر و پیاز به طور جداگانه و برخی دیگر که روی مصرف همزمان سیر و پیاز انجام شده است را ارائه می دهیم:

یک مطالعه در سال 2005 در مجله Food and chemical toxicology منتشر شد. برای بررسی تأثیر پیاز و آب سیر بر روی اصلاح کننده های بیوشیمیایی، فعالیت آنزیم ها و اکسیداسیون چربی در موش های دیابتی. زمانی که به موش در یک دوره چهار هفته ای به ازای هر 100 گرم وزن بدن، 1 میلی لیتر پیاز یا آب سیر در روز داده شده است، نتایج نشان داد که آب پیاز و سیر اثر آنتی اکسیدانی داشته، باعث کاهش سطح قند خون شده و همچنین می تواند آسیب کبدی و کلیوی که دیابت در موش ایجاد می کند را کاهش دهد.

مطالعه منتشر شده در مجله The American journal of clinical nutrition در سال 2006 نشان داد که افزایش مصرف سبزیجات از خانواده نرگسیان با کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف بیماری های سرطانی که در انسان شایع است ارتباط دارد.

 

همانطور که مطالعه ای در Nutrition and Cancer در سال 2020 منتشر شد، در گروهی از 314 زن مواردی از سرطان پستان شناسایی شد که سن آنها از 30 تا 79 سال بود، گروه دیگری از 346 زن بدون سابقه سرطان، غیر از سرطان پوست Nonmelanoma، رژیم غذایی آنها کنترل شد. مشخص شد که مصرف مقدار زیاد پیاز و سیر با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان همراه بود. سرانجام، نتایج مطالعه نشان داد که خوردن مقدار زیادی پیاز و سیر می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را در این گروه کاهش دهد.

 

مطالعه منتشر شده در مجله Atherosclerosis، در مورد تأثیر سیر و پیاز بر خرگوشهایی که رژیم غذایی غنی از کلسترول دریافت کرده اند، نشان داد که کاهش میزان کلسترول بالا در حیواناتی که به مدت سه ماه از این رژیم غذایی استفاده می کردند را بهمراه داشته است. این مطالعه همچنین نشان داد مصرف پیاز و سیر، که سیر تأثیر بیشتری نسبت به پیاز دارد، که می توانند تجمع چربی در آئورت در خرگوش ها را کاهش دهند.

 

 

یک مطالعه انجام شده بر روی موش ها ، که در ژورنال Biology trace element research در سال 2009 منتشر شد، نشان داد عصاره پیاز و سیر تاثیری دارد که خطر قرار گرفتن در معرض بیماری کبد در اثر آسیب اکسیداتیو ناشی از قرار گرفتن در معرض کادمیوم در موش ها را کاهش می دهد. در نتیجه عصاره پیاز و سیر به کاهش چشمگیر اثرات منفی کادمیوم کمک می کند. این اثر احتمالاً به دلیل کاهش اکسیداسیون چربی است و تقویت دفاع بدن با آنتی اکسیدان ها. مطالعه دیگری که و در Biometals روی موش ها انجام شد و در سال 2008 منتشر شد، نشان داد عصاره پیاز و سیر ممکن است در کاهش کادمیوم موثر باشد. کادمیوم به عنوان ماده ای سمی شناخته شده و از طریق استرس اکسیداتیو به کلیه ها آسیب می رساند، با کاهش پراکسیداسیون لیپید در کلیه ها، اثر آنتی اکسیدانی را نیز افزایش می دهد و این عصاره ممکن است یک ماده مغذی مفید برای کاهش آسیب کادمیوم به کلیه ها باشد.

 

فواید عمومی سیر

سیر حاوی بیش از 33 ترکیب گوگرد است. علاوه بر بسیاری از آنزیم ها، شامل 17 اسید آمینه و مواد معدنی مانند سلنیوم می باشد. مطالعات از داشتن فواید ضد باکتری بالقوه سیر پشتیبانی می کنند. همچنین سیر دارای خواص ضد اکسیدانی است، که ممکن است به کاهش رادیکال های آزاد کمک کند. شایان ذکر است که یک حبه سیر 3 گرمی تقریباً بدون کالری است و خوردن یک کله سیر فقط 4 کالری به رژیم غذایی اضافه می کند و از آنجا که در طول روز به مقدار زیاد مصرف نمی شود، در محاسبه کالری تأثیری ندارد. مصرف آن تفاوت قابل توجهی در میزان غذای مصرفی روزانه ندارد. کربوهیدرات ها منبع کالری موجود در سیر هستند، اما بسیار کم در نظر گرفته می شود. بنابراین، کالری موجود در آن کم است، ضمن اینکه سیر چندین ویتامین و مواد معدنی را تأمین می کند.

فواید کلی پیاز

پیاز سرشار از مواد مغذی است، حاوی مقادیر بالایی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست، همچنین کالری کمی دارد. پیاز منبع خوبی از ویتامین C، ویتامین B6، منگنز، کلسیم و منیزیم، فسفرو آهن، فولات و پتاسیم، آنتی اکسیدان کوئرستین و گوگرد است. علاوه بر این، پیاز منبع فیبر نیز می باشد. فیبر حدود 0.9 تا 2.6٪ از وزن یک پیاز تازه را بسته به نوع آن تشکیل می دهد. پیاز سرشار از نوعی فیبر محلول به نام فروکتان است. همچنین غنی از ترکیبات گیاهی، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات حاوی گوگرداست. لازم به ذکر است که رنگهای مختلف پیاز مانند زرد و قرمز در مقایسه با پیاز سفید مقدار بیشتری آنتی اکسیدان دارند.

مروری بر سیر و پیاز

سیر و پیاز از خانواده آلیوم هستند و از انواع این خانواده می توان در پخت و پز استفاده کرد. علاوه بر این، حاوی ترکیبات فعال زیستی است. خواص عملکردی گونه های قابل خوردن این خانواده به طور گسترده در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفته است، از جمله: سیر، پیاز، تره فرنگی، موسیر و پیازچه. پیاز انواع مختلفی دارد که از نظر اندازه، طعم، رنگ و شکل متفاوت هستند. اما رایج ترین انواع آن پیاز قرمز، زرد و سفید است. سیر نیز یکی از محصولات پیاز است که بوی شدید دارد. اعتقاد بر این است که می توان ریشه آن را به قزاقستان، ازبکستان و مناطق غربی چین بازگرداند. سیر را می توان به اشکال مختلف استفاده کرد، بطور مثال: سیر تازه، پودر سیر، و عصاره سیر، که همگی تأثیر مثبت در سلامتی را نشان می دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه
میوه خشک کن: از یک سرمایه‌گذاری کوچک به یک کسب و کار پرفروش
کدام بازار مبل تهران بهتر است؟
مدیریت زمان و پروژه برای فریلنسر‌ها؛ چگونه بهره‌وری خود را افزایش دهیم؟
معرفی مواد غذایی کم کالری و خواص آنها
رزرو بهترین هتل‌های ازمیر از سایت بوکینگ
جامع ترین لیست انتشارات فیک + اصلی (راه های تشخیص)