فواید زردآلو 

زردآلو

مواد مغذی در زردآلو

فیبر رژیمی:

زردآلو منبع خوبی از فیبر است که حاوی هر دو نوع فیبر غذایی است، یک فیبر محلول که به تنظیم سطح کلسترول در خون کمک می کند و یک فیبر نامحلول که به هضم سالم و سیستم هاضمه کمک می کند.

ویتامین سی:

زردآلو منبع خوبی از ویتامین C است که به تقویت ایمنی بدن کمک می کند و برای روند ترمیم زخم مفید می باشد. لازم به ذکر است که زردآلو خشک در طی فرایند خشک کردن بیشتر ویتامین خود را از دست می دهد. زردآلو حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که گنجاندن آن در رژیم غذایی می تواند از بروز چین و چروک جلوگیری کند. از آنجا که زردآلو به روند تشکیل کلاژن کمک می کند، باعث افزایش خاصیت ارتجاعی و قدرت پوست می گردد و همچنین به محافظت در برابر آلاینده های محیطی و آسیب هایی که ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ایجاد شود، کمک می کند.

 

پتاسیم:

زردآلو حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که به بسیاری از عملکردهای بدن کمک می کند، مسئول تنظیم انقباضات عضلانی است، ارسال سیگنال های عصبی را به عهده دارد، تعادل مایعات همراه با سدیم را در بدن حفظ می کند، با دریافت مقادیر کافی از آن به کاهش نفخ شکم کمک می کند و فشار خون را متعادل می کند. افزایش مصرف پتاسیم می تواند به طور قابل توجهی فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون کاهش دهد و خطر سکته مغزی را 24٪ کاهش دهد.

 

کاروتنوئیدها:

زردآلو غنی از کاروتنوئید است که دسته ای از رنگدانه هاست که در جذب نور در گیاهان نقش بسزایی دارد و به فتوسنتز گیاه بستگی دارد. این دسته از رنگدانه ها، گسترده ترین گروه رنگ در طبیعت است که مسئول رنگ آمیزی میوه ها و سبزیجات نارنجی، زرد و حتی قرمز رنگ است. کاروتنوئیدها بدن را سالم نگه می دارند. این ماده یکی از انواع آنتی اکسیدان ها است که بروز بسیاری از اختلالات دژنراتیو را کاهش می دهد. شایان ذکر است که زردآلو حاوی چندین نوع کاروتنوئید است، مانند: آلفا کاروتن، بتا کاروتن ، گاما کاروتن، لوتئین، زیگزانتین و لیکوپن.

 

آنتی اکسیدان های دیگر:

چاقی و بسیاری از بیماری های مزمن در بدن انسان به دلیل وقوع استرس اکسیداتیو که در نتیجه فعالیت گروهی از ترکیبات مضر شناخته شده به عنوان رادیکال های آزاد رخ می دهد که باعث آسیب به سلولهای بدن می شود. اما زردآلو حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان از جمله فلاونوئیدها است که نوعی پلی فنول است و همچنین ویتامین A و ویتامین E که رادیکال های آزاد را خنثی و غیرفعال می کند که می تواند در برابر بیماری های قلبی ،دیابت و سایر بیماری ها از بدن محافظت کند.

 

فواید زردآلو

 

تسکین آسم:

لیکوپن یکی از موثرترین کاروتنوئیدها، یک آنتی اکسیدان با غلظت زیاد در زردآلو و میوه های دیگر است. یک بررسی سیستماتیک منتشر شده در Nutrients در سال 2017، که شامل یک گروه از مطالعات است، نشان داد مصرف لیکوپن استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و پاتوفیزیولوژی مرتبط با آسم، واکنش بیش از حد برونش، انقباض عضلات صاف مجاری هوایی و تولید بیش از حد مخاط را نیز کاهش می دهد.

 

کاهش یبوست:

فیبرهای موجود در زردآلو به تحریک حرکت عضلات صاف در سیستم هضم کمک می کنند که به حرکت کرم معروف است. این فیبرها حرکت مدفوع را منظم نگه می دارد و فرایند دفع را تسهیل می کند، علاوه بر این زردآلو دارای برخی از خواص نرم کنندگی است که اغلب به افرادی که به طور منظم از یبوست رنج می برند، خوردن زردآلو توصیه می شود.

 

سلامت چشم را ارتقا دهید:

زردآلو حاوی تعدادی ترکیب است که برای حفظ سلامت چشم لازم است. مانند برخی از انواع کاروتنوئیدها مانند لوتئین و زاگزانتین موجود در عدسی چشم و شبکیه چشم، که استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. همچنین زردآلو حاوی بتاکاروتن است که در بدن می تواند به ویتامین A تبدیل شود و به کاهش خطر شب کوری کمک می کند. علاوه بر این، ویتامین E موجود در آن می تواند به محافظت از چشم در برابر رادیکال های آزاد کمک کند، زیرا آنتی اکسیدانی قوی محسوب می شود.

 

مزایای دیگر:

زردآلو در برخی موارد دیگر نیزسودمند است، مانند: سرفه، خونریزی، ناباروری یا عدم توانایی در بارداری، انقباض عضلانی غیر ارادی (اسپاسم)، یا تشنج. با این حال، برای تأیید اثربخشی بیشتر آن، هنوز مطالعات بیشتری لازم است.

 

فواید رژیم غذایی زردآلو

میوه ها به طور کلی به عنوان غذاهای غنی از فیبر و مواد مغذی در نظر گرفته می شوند و کالری کمی دارند. بنابراین، ممکن است در کاهش وزن کمک کند، اما خوردن آن باعث کاهش وزن نمی شود مگر اینکه با یک رژیم غذایی سالم و کامل و ورزش همراه باشد. زردآلو از جمله میوه هایی است که دارای شاخص گلیسمی پایین است. یعنی خوردن آنها منجر به افزایش سریع سطح قند خون نمی شود، علاوه بر کم کالری بودن و غنی بودن از ویتامین A و ویتامین C، باعث می شود برای کسانی که قصد دارند وزن کم کنند، مفید باشد. در مجموع می توان گفت خوردن زردآلو به عنوان جایگزین میان وعده های ناسالم مفید است.

 

موارد احتیاطی برای استفاده از زردآلو

مصرف میوه زردآلو ممکن است برای بعضی افراد حساسیت ایجاد کند، مانند: خارش، تورم صورت، دهان، لب ها، زبان و گلو که این علائم شایع ترین حساسیت ها هستند.

در موارد شدیدتر، برخی علائم دیگر ممکن است ظاهر شود که شامل عوارض دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی می باشد، مانند: اسهال ، سرفه ، آبریزش بینی ، استفراغ و راش پوستی.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته‌های تازه
گزارش جامع دستاوردهای جدید در دنیای هوش مصنوعی
خدمات ویژه کولر گازی و داکت اسپلیت برند تراست
میوه خشک کن: از یک سرمایه‌گذاری کوچک به یک کسب و کار پرفروش
کدام بازار مبل تهران بهتر است؟
مدیریت زمان و پروژه برای فریلنسر‌ها؛ چگونه بهره‌وری خود را افزایش دهیم؟
معرفی مواد غذایی کم کالری و خواص آنها